Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто і як відвезе протоколи голосування в окружні виборчкоми?

26 жовтня 2012, 11:03
165
0
Реклама

Центрвиборчком постановою від 24 жовтня 2012 року № 1849 роз'яснив особливості транспортування дільничними виборчими комісіями звичайних і спеціальних виборчих дільниць виборчих документів з виборів народних депутатів України (окрім спеціальних виборчих дільниць, утворених на судах і на полярній станції України) в окружні виборчі комісії.

Згідно з роз'ясненням, дільнична виборча комісія невідкладно після того, що ухвалило протоколів про підрахунок голосів виборців доставляє їх і іншу виборчу документацію в окружну виборчу комісію.

Перший і другий екземпляри протоколів про підрахунок голосів виборців разом з окремими думками членів виборчкома упаковуються в окремі пакети із спеціальною системою захисту. Разом з протоколами про підрахунок голосів виборців в окружній виборчій комісії доставляється інша виборча документаціятакож упакована у відповідному порядку, а саме: зіпсовані і невикористані виборчі бюлетені; бюлетені, що не підлягають обліку; недійсні виборчі бюлетені; контрольні талони; акти про виявлені порушення, заяви, скарги і тому подібне


Транспортування документів в окружну виборчу комісію здійснюється головою і заступником голови дільничної виборчої комісії, а також ще двома членами комісії, які представляють політичні партії, що набрали більшу відносно інших партій кількість голосів виборців на цій виборчій дільниці. Крім того, їх обов'язково супроводжує співробітник органів внутрішніх справ України, який повинен забезпечити охорону. Під час транспортування друк дільничної виборчої комісії зберігається в сейфі (металевій шафі) в приміщенні цієї комісії.

По своєму бажанню і за наявності місць у відповідному транспортному засобі (чи другом транспортному засобі) інші члени дільничного виборчкома, кандидати в народні депутати, їх довірені особи, уповноважені особи політичних партій, офіційні спостерігачі можуть супроводжувати транспортування виборчих документів.

Під час транспортування забороняється роздруковувати пакети з виборчою документацією. Документи передаються окружній комісії на її засіданні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини