Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регіонали запропонували піарити Столыпина

25 жовтня 2012, 10:37
112
1
Реклама

Шість депутатів-регіоналів подали у ВР проект постанови № 11375 "Про заходи по збереженню реформаторської спадщини видатного державного діяча Петра Аркадійовича Столыпина".

Депутати пропонують урочисто на державному рівні провести різні заходи - організувати тематичні телі- і радіопередачі, присвячені значенню столипінських реформ для соціально-економічного розвитку України, створити виставки архівних документів, виставки літератури у бібліотеках, під час викладання історії України і політології - приділяти увагу вказаному питанню. Також планується провести міжнародну наукову конференцію, виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 150-річчю з дня народження Столыпина, серію поштових марок, відновити зруйнований в 1917 році пам'ятник в Києві.

"Якщо поглянути в сьогодення через парадигму реформування правовідносин у сфері землекористування, то сьогодні в сучасній Україні є актуальним створення Державного земельного банку для впровадження ефективних механізмів господарювання в аграрній сфері", - говориться в пояснювальній записці до проекту.

Петро Столыпин (1862 - 1911) - державний діяч і реформатор, тривалий час працював головою Ради Міністрів Російської імперії. У кінці XIX - початку XX віків в Російській імперії, до складу якої у той час входили і більшість українських земель, було проведена аграрна реформа, що дістала назву "столипінської". Одним з положень реформи передбачалося надання кредитної допомоги селянам через Селянський земельний банк.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини