Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Азарову доручили проінформувати громадян, де знаходяться суди і як туди звертатися

24 жовтня 2012, 09:53
121
2
Автор:
Реклама

Згідно з дорученням Прем'єр-міністр до 3 червня за допомогою Державної судової адміністрації повинен забезпечити реалізацію заходів інформуванню громадськості про місцезнаходження і компетенцію судів, порядок і терміни звернення до суду, процесуальні вимоги і необхідних документах, ознайомленню громадськості із зразками основних процесуальних документів, зокрема, шляхом розміщення в приміщеннях судів інформаційних стендів, інформацією про умови і порядок виконання рішень судів. Крім того, Н. Азаров зобов'язаний забезпечити устаткування приміщень судів пандусами і кнопками виклику для безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями, літніх громадян, інших маломобільних груп населення.

Також Президент запропонував Руслану Кирилюку, главі ГСА, і Ярославу Романюку, главі Ради суддів України, до 3 грудня:

- пропрацювати проблемні питання організаційного, правового, інформаційного характеру по реалізації права громадян на доступ до правосуддя і за результатами обробки внести пропозиції по підвищенню такої доступності;

- розробити і здійснити заходи, в т. ч. із залученням веб-ресурсів органів судової влади, по підвищенню рівня правових знань громадян про судові процедури, функціонуванню судової системи і порядку захисту своїх прав і інтересів, що охороняються законом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини