Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче заборонити продаж алкоголю з 20 до 11 годин

23 жовтня 2012, 14:34
210
4
Реклама

Значна кількість населення України вживає алкогольні напої, помітив народний депутат-"бютовец" Руслан Зозуля. На його думку, така негативна тенденція викликана широким поширенням торгівлі алкоголем, недостатністю законодавчих обмежень в цій сфері, а також порушенням вимог підприємцями, які здійснюють цю торгівлю.

Своїм законопроектом від 22.10.2012 № 11374 нардеп наполягає на внесенні змін до деяких законодавчих актів відносно посилення боротьби з масовим пияцтвом. Основна мета проекту - введення ряду додаткових обмежень на вільне звернення і споживання алкоголю.

Передусім, пропонується розширити перелік громадських місць, де заборонено споживання алкоголю : на вулицях, в парках, скверах, інших місцях громадського перебування або відпочинку; у під'їздах, холах і інших місцях загального користування жителів житлового будинку, гуртожитки.

Встановлюється заборона на продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв і пива з 20 годин вечора до11 годинника ранку (окрім громадського харчування), а також - на відстані менше 300 метрів від загальноосвітніх учбових і дошкільних закладів. За порушення обмеження для продажу за часом пропонується штрафувати - від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів.

Крім того, законопроект передбачає посилення адмінвідповідальності (збільшення розміру штрафів і закріплення в чіткому розмірі - без можливості збільшувати або зменшувати розмір такого штрафу): за розпивання в заборонених законом місцях або появу в громадських місцях у п'яному стані, за розпивання на виробництві, за доведення неповнолітнього до стану сп'яніння.

Нагадаємо, що в парламенті також зареєстрований подібний законопроект № 11366 депутата-регіонала, який пропонує забезпечити права громадян на відпочинок і зменшити криміногенну обстановку в житловому секторі міст шляхом обмеження вживання алкоголю. Детальніше читайте - Депутат хоче заборонити пити пиво біля будинків вночі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини