Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За вирощування конопель пропонується пожиттєве тюремне ув'язнення

22 жовтня 2012, 12:08
2026
19
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 11370 про внесення змін до Карний кодекс України відносно встановлення відповідальності у вигляді довічного позбавлення волі за злочини у сфері обороту наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Автор проекту, нардеп Антон Яценко, пропонує відредагувати ст.ст. 305 - 320, 322 і 324 УК з метою зменшення кількості наркоманів, зниження рівня злочинності у сфері обороту наркотичних засобів.

Згідно з проектом, пропонується карати довічним позбавленням волі з конфіскацією майна за майже усі правопорушення, що стосуються обороту наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів - за контрабанду, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилку, збут, незаконну видачу рецепту і тому подібне

Зокрема, навіть за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку у кількості від 100 до 500 рослин або конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачається позбавлення волі на термін 3 - 7 років з конфіскацією майна (зараз - штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів або арешт до шести місяців, або обмеження свободи до трьох років), а за більшу кількість рослин або рецидив - все те ж пожизненое (тоді як зараз - 3 - 7 років позбавлення волі).

Так само безапеляційно пропонується навіки саджати у в'язницю організаторів наркокубел і місць для вживання одурманюючих засобів.

За незаконне публічне вживання наркотичних засобів передбачається карати позбавленням волі на термін від 5 до 8 років з конфіскацією майна. Але особа, що добровільно звернулася до лікувальної установи і початкуючого лікування від наркоманії, звільняється від карної відповідальності за такі дії.

Ви можете ознайомитися з аналітичними матеріалами і консультаціями по даній і іншим тематикам, безкоштовно встановивши на тест систему ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини