Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсотки, отримані від банку за користування засобами на рахунку, не включаються в дохід единщика

16 жовтня 2012, 15:05
277
2
Автор:
Реклама

Державна податкова служба в Херсонській області в листі від 13.09.2012 р. роз'яснює положення Податкового кодексу (далі - НК) відносно обліку відсотків, отриманих единщиком від банку за користування засобами на рахунку.

Податківці нагадують, що в дохід единщика не включаються отримані такою фізособою пасивні прибутки у вигляді відсотків, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також прибутки, отримані від продажу рухомого і нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі і використовується в його господарській діяльності.

Податкова відмічає, що відсотки нараховуються у вигляді відсотків на основну суму заборгованості або вартості майна або у вигляді фіксованих сум. У випадку якщо залучення засобів здійснюється шляхом продажу облігацій, казначейських зобов'язань або ощадних (депозитних) сертифікатів, емітованих позичальником, або шляхом обліку векселів і здійснення операцій з придбання цінних паперів із зворотним викупом, сума відсотків визначається шляхом нарахування їх на номінал такого цінного паперувиплати фіксованої премії або виграшу або шляхом визначення різниці між ціною розміщення (продажі) і ціною погашення (зворотного викупу) такого цінного паперу.

Платежі по інших цивільно-правових договорах незалежно від того, встановлені вони в абсолютних (фіксованих) цінах або у відсотках суми договору або іншої вартісної бази, не є відсотками.

Таким чином, податкова повідомляє, що відсотки, отримані від банку за користування засобами на рахунку (як депозитному, так і поточному), не включаються в дохід фізичної особи - підприємця - платника єдиного податку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини