Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Омбудсман просить Януковича ветувати зміни до Закону про захист персональних даних

15 жовтня 2012, 16:53
156
0
Реклама

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковская надіслала відкритий лист Президентові України Віктору Януковичу з пропозицією застосувати право вето до Закону "Про внесення змін до Закону України "Про захист персональних даних"прийнятому 2 жовтня 2012 року.

На думку омбудсмана, така редакція Закону не відповідає Конституції України, європейським стандартам у сфері захисту персональних даних і несе в собі загрозу порушення прав і свобод людини. Валерія Лутковская відмічає, що представлені в серпні-вересні 2012 року зауваження і пропозиції експертів Ради Європи, українських експертів і громадських організацій в текст законопроекту не були враховані в остаточній редакції.

Серед основних зауважень до Закону омбудсман називає наступні:

1. Прийняті зміни до Закону не відповідають стандартам Ради Європи і Європейського Союзу;

2. Закон не узгоджується із Законом України "Про доступ до публічної інформації" і Конституцією України (що приведе до необгрунтованого обмеження доступу до публічної інформації з посиланням на конфіденційність персональних даних);

3. Ухвалений Закон встановлює контроль над обробкою персональних даних і втручається у вільну діяльність осіб, що здійснюють обробку персональних даних з використанням інформаційно-комунікаційних систем.

Уповноважений ВР з прав людини вважає необхідним ветувати вказаний Закон і повернути його на доопрацювання у Верховну Раду України з урахуванням експертної думки вітчизняних і зарубіжних фахівців.

За інформацією прес-служби омбудсмана.

Читайте про Закон:
Закон про персональні дані змінений з метою захисту особистого життя.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини