Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аптекам частково відшкодують вартість ліків для гіпертоніків

9 жовтня 2012, 10:18
173
0
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 5 вересня 2012 року № 907 ствердив Порядок часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Документ визначає механізм часткового відшкодування вартості таких ліків суб'єктам господарювання, які здійснюють господарську діяльність по роздрібній торгівлі лікарськими засобами, незалежно від форми власності і підпорядкування, аптечні установи яких розташовані в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Часткове відшкодування вартості лікарського засобу здійснюється на рівні затвердженої Мінохоронздоров'я за станом на 1 вересня 2012 року референтної ціни на лікарські засоби.

Відпустка лікарських засобів здійснюється на підставі рецептіввиписаних установами охорони здоров'я незалежно від форми власності і підпорядкування на рецептурних бланках форми № 1. Рецепт діє впродовж одного місяця з моменту його видачі і зберігається у суб'єкта господарювання впродовж 3 років починаючи з 1 січня наступного року.

Підприємство щомісячно до 5 числа складає реєстр відпущених лікарських засобів, який подається до 10 числа місяця, що йде за звітним, Міністерству охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, управлінням (головним управлінням) охорони здоров'я обласних, Київською і Севастопольською міських держадміністрацій. Ці органи і здійснюють відшкодування підприємству вказаної в реєстрі суми впродовж 30 днів з дня отримання реєстру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини