Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Маркіровку "без ГМО" відмінять

8 жовтня 2012, 11:40
152
0
Реклама

Розробленим урядом законопроектом № 11299 пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів, згідно з якими на етикетці харчового продукту повинна вказуватися інформація про наявність у харчових продуктах генетично модифікованих організмів.

У законопроекті говориться, що наявність в харчових продуктах, зареєстрованих в установленому порядку, ГМО або складових (інгредієнтів), які були вироблені із зареєстрованих ГМО, відображається на етикетці харчового продукту, якщо доля ГМО в харчовому продукті перевищує 0,9 %.

Суть піднятої проблеми полягає в тому, що на сьогодні усі харчові продукти повинні маркіруватися написом з ГМО чи без ГМО. Україна стала першою країною у світі, яка зобов'язала виробників і імпортерів харчових продуктів вказувати відмітку без ГМО у маркіровці усіх без виключення харчових продуктів, навіть тих харчових продуктів, у яких ГМО не може бути ні теоретично, ні практично (сіль, вода, харчові продукти, де відсутній білок та ін.).

Зокрема, ухвалення законопроекту дозволить ліквідовувати зайві бар'єри на шляху розвитку суб'єктів підприємницької діяльності харчової промисловості, не допустити невиправданих витрат суб'єктів господарювання. Порядок маркіровки харчової продукції буде затверджений Кабінетом Міністрів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини