Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Козаків відправлять охороняти межу і рятувати людей

4 жовтня 2012, 12:55
139
0
Реклама

Три нардепа-"регионала" Ю. Мирошниченко, Я. Сухий і В. Богуслаев, узявши собі на підтримку "нунсівця" С. Аржевитина, подали у ВР законопроект № 11295 про козацтво і козацькі організації в Україні.

Основні положення законопроекту передбачають принципи і порядок створення козацьких організацій і їх об'єднань, основи їх діяльності;
вимоги до членства в козацьких організаціях і їх об'єднаннях; встановлення порядку співпраці центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з козацькими організаціями і їх об'єднаннями; впровадження козацької служби; особливості діяльності козацьких організацій і їх об'єднань в частині створення козацьких громадських формувань для участі в охороні громадського порядку і державного кордонусприяння в запобіганні і припиненні правопорушень, а також в порятунку людей і майна під час стихійних лих і інших надзвичайних обставин.

Крім того, визначений правовий статус Всеукраїнської козацької ради і відповідних рад на регіональному рівні, а також консультативно-дорадчого органу при Президентові України - Ради Отаманів.

Як вказали автори в пояснювальній записці, законопроект спрямований на забезпечення максимальної реалізації потенціалу козацької ідеї для консолідації суспільства, у тому числі, і для військово-патріотичного і духовного виховання дітей і молоді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини