Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче роздати ліки дітям

4 жовтня 2012, 11:03
115
0
Реклама

У Україні налічується 206 тыс.семей, які є малозабезпеченими. Ці сім'ї мають дітей, а можливості забезпечувати себе і їх лікарськими засобами немає, оскільки рівень цін на лікарські засоби занадто великий. У багатьох європейських країнах така проблема відсутня, оскільки усе покриває страхова медицина. У Україні ж виникає необхідність забезпечити дітей і малозабезпечених громадян безкоштовними лікарськими засобами по рецепту лікаря, вважає нардеп Сергій Мищенко, який подав у ВР законопроект № 11283.

Цим законопроектом пропонується забезпечити дітей і малозабезпечені сім'ї усіма необхідними лікарськими засобами по рецептах лікарів. Документ розроблений з метою реалізації конституційних прав громадян на належну медичну допомогу.

На сьогодні в додатку 2 до постанови Кабміну від 17.08.1998 № 1303 визначений перелік захворювань, при амбулаторному лікуванні яких лікарські засоби відпускаються безкоштовно. Проте цей перелік не покриває безкоштовне забезпечення лікарськими засобами усіх без виключення дітей і малозабезпечених громадян.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини