Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Амнистия-2012: спроба звільнити політиків

4 жовтня 2012, 10:35
126
1
Реклама

У парламенті зареєстровано два законопроекти про амністію в 2012 році: № 11289 - урядовий, поданий 2.10.2012, і № 11289-1 - опозиційний (автор А. Яценюк), поданий 3.10.2012.

У разі прийняття урядового законопроекту результаті застосування амністії з місць позбавлення і обмеження свободи передбачається звільнити близько 1,5 тисяч чоловік, які зараз відбувають покарання, проте не представляють значної громадської небезпеки.

Амністія пошириться, в першу чергу, на категорії засуджених, що скоїли злочини невеликої тяжкості або найбільш незахищених і уразливих в соціальному плані, а саме: на неповнолітніхжінок і чоловіків, дітей, що мають у віці до 18-ти років або дітей-інвалідів; на інвалідів першою, другою і третьою груп; хворих туберкульозом, онкологічними захворюваннями і тому подібне

Основна відмінність альтернативного опозиційного проекту у тому, що дія Закону про амністію-2012 пропонується розширити на осіб, засуджених по статтях 191, 365 Карного кодексу України, по яких, серед іншого, засуджені Юлія Тимошенко і Юрій Луценко.

Досвід застосування амністії в попередні роки свідчить, що вона не спричиняє за собою ускладнення криміногенної ситуації в державі. Амністія сприяє затвердженню гуманних принципів в суспільстві і є проявом людяності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини