Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесені зміни в порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні військовослужбовців

3 жовтня 2012, 17:59
10845
0
Автор:
Реклама

МВС наказом від 04.09.2012г. № 770 затвердило зміни до Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення і одноразової грошової допомоги при звільненні військовослужбовців внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України.

Згідно зі змінами, особами рядового, сержантського і старшинського складу, спрямованими для проходження термінової військової служби у зв'язку з розірванням контракту, з дня розірвання контракту виплачуються посадові оклади військовослужбовців термінової військової служби по займаних посадах і припиняється виплата грошового забезпечення, встановленого для осіб рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом.

Також зміни внесені в порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

Так, тепер одноразова грошова допомога у розмірі 50 % місячного грошового забезпечення за кожен повний календарний рік служби, без додаткових вимог зможуть отримати тільки ті особи офіцерського, рядового, сержантського і старшинського складу (далі - військовослужбовці), що проходять військову службу за контрактом, які звільняються за станом здоров'я.

В той же час у разі звільнення з військової служби за вікому зв'язку із скороченням штатів чи проведенням організаційних заходів, закінченням терміну контрактуу зв'язку з безпосереднім підпорядкуванням близькій особі, систематичним невиконанням умов контракту командуванням виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 50 % місячного грошового забезпечення за кожен повний календарний рік служби тільки за наявності вислуги 10 років і більше.

Военнослужащим-контрактникам, при звільненні за власним бажанням, за сімейними обставинами або іншими причинами, певним відповідним Переліком затвердженою постановою Кабміну № 150, виплачуватиметься одноразова грошова допомога у розмірі 25 % місячного грошового забезпечення за кожен повний календарний рік служби, тільки за умови наявності вислуги 10 років і більше.

Також, згідно зі змінами з'явилася ще одно основа не виплачувати вищезгадані види одноразової грошової допомоги - у разі набирання законної сили рішення суду про притягнення до відповідальності військовослужбовця за адміністративне корупційне правопорушення.

Наказ набуде чинності з дня його офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини