Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні запрацював веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України

1 жовтня 2012, 17:52
1653
15
Автор:
Реклама

Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України знаходиться за адресою portal.pfu.gov.ua. Ресурс забезпечує доступ до наступної інформації:

- для громадян і застрахованих осіб : про порядок реєстрації громадян у базі даних веб-порталу; правах, обов'язках і відповідальності одержувачів пенсійних і інших виплат, здійснюваних ПФУ; порядку отримання і використання пенсійного посвідчення; умовах, порядку призначення, перерахунку і виплати пенсій і так далі; зразках заяв, скарг, запитів на інформацію, інших документів, необхідних для призначення і перерахунку пенсій, перекладі з одного виду пенсії на інший, зміні способу виплати пенсій, виплати посібника на поховання і так далі, включаючи можливість роздруку або заповнення таких документів в електронному вигляді; правах, обов'язках і відповідальності застрахованих осіб; порядку отримання і використання свідоцтва про загальнообов'язкове державне соцстрахування; порядку організації прийому громадян в територіальних органах ПФУ, в т. ч. за принципом "єдиного вікна";

- для страхувальників, в т. ч. фізосіб - підприємців і осіб, що забезпечують себе роботою самостійно : про порядок реєстрації у базі даних веб-порталу; постановці на облік страхувальників в територіальних органах ПФУ, їх права і обов'язках; умовах нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування і інших обов'язкових платежів; умовах і порядку складання і представлення звітності; порядку проведення територіальними органами ПФУ перевірок, а також досудового оскарження їх рішень; зразках бланків, заяв, інших документів, необхідних для постановки на облік (знятті з обліку), складання і представлення звітності, призначення і перерахунку пенсій і тому подібне, включаючи можливість роздруку або прочитування таких документів в електронному вигляді.

За умови підтвердження достовірності особи, що дістає доступ шляхом реєстрації особи у базі даних веб-порталу, застраховані особи і страхувальники, в т. ч. фізособи - підприємці і особи, що забезпечують себе роботою самостійно, отримають доступ до інформації про стан відомостей про застраховану особу, пенсійні виплати, обробку звіту, представленого в електронному вигляді, стані взаєморозрахунків по зобов'язаннях платника.

За допомогою веб-порталу користувачі зможуть також дізнаватися про хід розгляди заяв, скарг, запитів, поданих в електронному вигляді, заздалегідь записуватися на прийом в територіальні органи ПФУ, а також подавати запити для підготовки в паперовому виді довідок, інших документів, які заявник отримує під час особистого звернення в територіальний орган Фонду.

Діяльність веб-порталу регламентується "Порядком надання органами Пенсійного фонду України послуг в електронному вигляді", затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 7 вересня 2012 № 16-1зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 11 вересня 2012 року по № 1565/21877.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини