Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропонований альтернативний варіант розширення прав місцевого самоврядування на здійснення нотаріальних дій

1 жовтня 2012, 11:51
166
0
Реклама

У парламенті зареєстрований альтернативний законопроект стосовно наділу уповноважених посадовців органів місцевого самоврядування правом здійснювати нотаріальні дії в населених пунктах, де немає нотаріусів.

Законопроектом 11244-1 пропонується встановити, що документи, оформлені нотаріусами і уповноваженими на це посадовцями органів місцевого самоврядування мають однакову юридичну силу.

Окрім цього пропонується викласти в новій редакції ст.37 Закону "Про нотаріат" - вказати в ній перелік нотаріальних дій, які органи місцевого самоврядування не мають прав здійснювати:
1) видача свідоцтва про придбання майна з публічних торгів (аукціонів), якщо публічні торги (аукціони) не відбулися;
2) видача дублікатів нотаріальних документів, що зберігаються в справах нотаріуса;
3) свідчення вірності перекладу документів з однієї мови на інший;
4) прийом в депозит грошових сум і цінних паперів;
5) здійснення протестів векселів;
6) здійснення морських протестів.

Також, згідно з проектом, уповноважені на здійснення нотаріальних дій посадовці органу місцевого самоврядування видають дублікати нотаріальних документів, що зберігаються відповідному органі місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що в раніше поданому законопроекті № 11244 запропонована інша схема - розширення переліку дій і дозвіл уповноваженим посадовцям органів місцевого самоврядування завіряти доручення.

Згідно із Законом
"Про внесення змін до Закону України "Про нотаріат"посадовці органів місцевого самоврядування в населених пунктах, де немає нотаріусів, позбавлені права здійснювати ряд поширених серед громадян нотаріальних дій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини