Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Закон про індустріальні парки пропонують внести зміни

1 жовтня 2012, 11:03
154
0
Автор:
Реклама

На сайті Мінекономіки з метою громадського обговорення розміщений законопроект стосовно внесення змін до Закон про індустріальні паркиякий набув чинності 5 вересня цього року (детальніше про процес ухвалення Закону, внесенні президентських правок читайте в матеріалах ЮРЛИГИ : "Закон про індустріальні парки ухвалюватиметься з поправками Президента", "Закон про індустріальні парки ухвалений з поправками Президента").

Проектом пропонується доповнити Закон статтею 10-1, що визначає надання земельних ділянок в межах індустріальних парків. Так, земельні ділянки державної або комунальної власності в межах індустріального парку передаються у оренду компанії, що управляє, на підставі договорів оренди відповідно до рішень органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування. Що ж до приватної власності, то такі ділянки передаються компанії, що управляє у власність на підставі цивільно-правових угод з ініціаторами створенняабо в оренду.

Крім того, проектом передбачається змінити редакцію абзацу 6 ст. 287 Митного кодексущо визначає яке устаткування звільняється від оподаткування митом при ввезенні на митну територію України. Нова редакція вказує, що переліки і об'єми такого устаткування і комплектуючих до нього, матеріалів затверджуються центральним органом виконавчої влади по забезпеченню реалізації держполітики у сфері інвестиційної діяльності і управлінню національними проектами в порядку, встановленому Кабміном.

У разі відчуження менш ніж через 5 років з дати придбання або у разі нецільового використання компанією, що управляє, ініціатором створення, учасником індустріального парку устаткування, устаткування і комплектуючих до них, матеріалів, вказаних в абзацах 1 і 2 ст. 287 (гуманітарна допомога, товари, що ввозяться в Україну як внесок іноземного інвестора в статутний капітал підприємств з іноземними інвестиціями ), відповідний суб'єкт господарювання зобов'язаний сплатити до бюджету суму ввізного мита, нарахованого згідно з митним законодавством України при ввезенні на територію України такого устаткування.

Нагадаємо, раніше Держмитслужба надала роз'яснення стосовно ст. 287 Митного кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини