Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат запропонував підвищити зарплати шкільним прибиральницям

24 вересня 2012, 15:30
119
0
Реклама

Законопроект № 11246 розроблений з метою впорядкування і підвищення оплати праці обслуговуючого персоналу учбових закладів, установ освіти і наукових установ. Пропонується надати таким працівникам можливість отримувати заробітну плату залежно від навантаження.

Згідно з проектом, обслуговуючий персонал - це персонал, який виконує функцію обслуговування керівників, педагогічного колективу, учнів, студентів і інших працівників учбових закладів, установ освіти і наукових установ (кухарі, буфетники, прибиральниці, гардеробниці).

На сьогодні проблема оплати праці обслуговуючого персоналу таких закладів полягає в тому, що вона нараховується без урахування нагруженностипомноженою на кількість учнів і студентів відповідних учбових закладів. Наприклад, в учбових закладах, де вчиться до 300, від 301-600, від 601-1500 і понад 1500, обслуговуючий персонал щомісячно отримує однакову заробітну плату незалежно від відповідного навантаження. Таким чином, на думку автора проекту, порушується принцип соціальної справедливості і рівності оплати праці вказаної категорії працівників.

Адже викладачі освітніх установ отримують заробітну плату відповідно до навантаження, а обслуговуючий персонал освітніх установ знаходиться в дуже складних матеріальних умовах.

Розміри тарифних ставок обслуговуючого персоналу встановлюватимуться Кабінетом Міністрів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини