Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп хоче присвоїти сімферопольському аеропорту ім'я льотчика-героя

24 вересня 2012, 13:03
89
1
Реклама

Ініціатива присвоїти ім'я Амет-хана Султана аеропорту "Сімферополь" належить народному депутатові Г. Москалеві (проект постанови № 11237 від 20.09.2012).

Таке рішення засноване на широко поширеному у світі і в Україні практику надання аеропортам імен національних героїв. Зокрема, в Україні в листопаді 2011 року Львівському і Донецькому міжнародним аеропортам було присвоєно імена відповідності короля Д. Галицького і композитора С. Прокофьева.

Аеропорт Сімферополя перебуває в комунальній власності, але як стверджує Г. Москаль, це не позбавляє Верховну Раду права присвоїти йому ім'я. Тим більше, про згоду на привласнення імені Амет-хана Султана офіційно заявив ще в 2010 році голова правління підприємства В. Ануфриев.

Довідка. Амет-Хан Султан - заслужений льотчик-випробувач СРСР, має безліч ореднов і нагород, двічі Герою Радянського Союза і тому подібне. У роки Великої вітчизняної війни зробив 603 бойові вильоти і знищив в повітряних боях 49 літаків супротивника. Після війни випробував близько 100 типів різної авіаційної техніки. Крім того, особисто брав участь в підготовці до польотів в космос перших радянських космонавтів, в т.ч. Ю. Гагаріна. Народився в 1920 році, трагічно загинув в 1971 році при проведенні чергового випробувального польоту.

Фото:
http://avdet.org.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини