Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Головам сільрад можуть повернути право завіряти доручення

24 вересня 2012, 12:02
220
0
Реклама

У віддалених населених пунктах гостро стоїть проблема доступу до нотаріальних послуг. Нагадаємо, згідно із Законом "Про внесення змін до Закону України "Про нотаріат", должностные особи органів місцевого самоврядування в населених пунктах, де немає нотаріусівпозбавлені права здійснювати ряд поширених серед громадян нотаріальних дій, які здійснювалися ними раніше.

У свящзи з цим автор законопроекту № 11244 пропонує повернути такі права - доповнити ч.1 ст.7 Закону про нотаріат додатковим переліком дійякі здійснюють уповноважені посадовці органів місцевого самоврядування в населених пунктах, де немає нотаріусів.

Також шляхом внесення змін до п.4 ч.2 ст.40 Закону про нотаріат вилучаються обмеження у видачі уповноваженими посадовцями органів місцевого самоврядування дорученьякі прирівнюються до нотаріально засвідчених. Йдеться про доручення на право розпорядження нерухомістю, на управління і розпорядження корпоративними правами і доручень на користування і розпорядження транспортними засобами.

Законопроект сприятиме підвищенню рівня доступу громадян до нотаріальних послуг, зменшенню витрат громадян у сфері цивільно-правових стосунків і виправлення тим самим соціальній несправедливості відносно жителів сіл і селищ, вважає автор.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини