Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді попросили журналістів не втручатися в здійснення правосуддя

24 вересня 2012, 11:26
88
3
Реклама

Рада суддів України звернулася до засобів масової інформації і відмітила, що поширення інформації і коментування здійснення правосуддя є правом і функцією ЗМІ, проте це не повинно порушувати право осіб на незалежний і беспристрастный суд.

У цьому контексті особливе занепокоєння суддів викликають окремі публікації, які свідчать про цілеспрямовану дискредитацію судів. Нерідкі факти довільного тлумачення обставин справияк правило, на підставі однієї з версій подій, а висновок про упередженість суду при цьому грунтується на інформації, наданій одній із сторін процесу. Існують випадки, коли автори заздалегідь роблять висновки про результати розгляду справи і упередженості суду. Недопустимі випадки твердження про провину осіб, відносно яких провадження у справі не завершене, адже при цьому порушується презумпція невинностіі тому подібне

З урахуванням викладеного Рада суддів України закликає ЗМІ утримуватися від дій, які могли б привести до втручання в здійснення правосуддя, впливи на суд і неповагу до суду.

За інформацією прес-служби Ради суддів України.

Читайте також:
Судді образилися на учасників передвиборної гонки і звернулися до суб'єктів виборчого процесу з проханням не дискредитувати судову систему України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини