Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович підписав Закон про удосконалення прокуратури

21 вересня 2012, 13:15
146
1
Реклама

Як і пообіцяв учора на зустрічі з Президентом Польщі, Віктор Янукович підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури"прийнятий ВР 18 вересня.

"Підписаний Закон позбавляє прокуратуру права вносити приписи і протести, прийняття яких вимагало від фізичних і юридичних осіб безумовного і невідкладного виконання вимог прокурора. Після набуття чинності положень цього акту зупинки підприємницької діяльності за ініціативою прокурора може бути здійснено тільки за рішенням суду. Така процедура дозволить впровадити судовий порядок змагання у відносинах між прокурором і суб'єктом підприємницької діяльності. Запропонований підхід матиме позитивні економічні наслідки, оскільки зменшить вплив органів на ведення господарської діяльності"- підкреслив Радник Президента Андрій Портнов.

А. Портнов також відмітив, що норми цього Закону вимагають, щоб повноваження прокурора по виявленню порушень закону здійснювалися виключно після прийняття мотивованої постанови, з чіткою вказівкою підстав для їх здійснення. Передбачений Законом обов'язок надання такої постанови особі, відносно якої здійснюється перевірка, і закріплення за ним права на оскарження цієї постанови в суді також сприятиме посиленню судового контролю за діяльністю органів.

В той же час, Президент вважає, що цей крок є важливим, але недостатнім для завершення реформи прокуратури. Тому під його керівництвом продовжує свою діяльність робоча група, яка повинна представити на розгляд ВР пропозиції, які дозволять системно і докорінно реформувати прокуратуру.

За інформацією прес-служби Президента.

Читайте також: Депутати удосконалили діяльність прокуратури.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини