Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано виплачувати компенсації жертвам терактів

21 вересня 2012, 11:13
131
1
Реклама

Законопроект № 11236 про соціальний захист і реабілітацію осіб, постраждалих від терористичного акту або диверсії, котоорый подала у ВР народний депутат Катерина Лукьянова, припускає встановлення розмірів компенсацій для жертв терактів, залежно від міри заподіяного збитку.

Обличчя, важкі тілесні ушкодження, що отримали, і члени сімей загиблих відносяться до I категорії потерпілих. Їм пропонується повна компенсація витрат на лікування і щорічне санаторно-курортне обслуговування, а також довічні щомісячні виплати у розмірі 70 % прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність (за станом на 1 жовтня - 856 грн.), а також 10-% скидка на квартплату і комунальні послуги, плюс 50-% скидка на користування телефоном.

Громадянам, що отримали травми середнього ступеня тяжкості (II категорія)гарантується безкоштовне лікування, придбання путівок і щомісячна компенсація у розмірі 50% прожиткового мінімуму (на 1 жовтня - 1060 грн.).

До III категорії відносяться особи, що отримали легкі тілесні ушкодження. Їм забезпечується безкоштовне лікування і щомісячні виплати у розмірі 20% від прожиткового мінімуму.

Ці компенсації передбачені не лише для Українців, але і для громадян інших держав, постраждалим від терористичного акту або диверсії на території України. Крім того, потерпілими пропонується вважати і дітей, які народилися до витікання десяти місяців з дня здійснення терористичного акту або диверсії.

Також проектом пропонується виплачувати громадянам компенсацію за майно, втрачене у зв'язку з терористичним актом або диверсією, і тому подібне

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини