Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєструвати автомобілі на вторинному ринку буде простіше

18 вересня 2012, 16:42
125
0
Реклама

ВР сьогодні ухвалила в першому читанні за основу президентський законопроект № 11122яким пропонується відмінити необхідність сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при другій і наступних реєстраціях транспортних засобів.

Крім того, пропонується змінити механізм визначення вартості ТС для цілей оподаткування операцій з їх продажу податком на прибутки фізичних осіб, а також зменшити розмір державного мита за посвідчення договорів відчуження транспортних засобів.

У пояснювальній записці до законопроекту відзначається, що однією з перешкод для спрощення і здешевлення процедур відчуження ТС є необхідність визначення оцінної вартості автомобілів при їх продажі, що передбачено існуючим порядком визначення бази для оподаткування на прибутки фізичних осіб, - з оцінної вартості автомобіля. Таким чином, обов'язок і витрати держави на адміністрування податку на прибутки фізичних осіб фактично перекладається на платників такого податку.

Висока вартість процедур реєстрації автомобілів обумовлена в основному необхідністю сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при купівлі транспортних засобів у розмірі 3 % вартості автомобіля. Це змушує покупців автомобілів уникати процедур укладення угод купівлі-продажу транспортних засобів в установленому порядку і не дає можливості для якісного виконання державою функцій по реєстрації і обліку транспортних засобів.

Планується, що у разі прийняття Закон набуде чинності 1 січня 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини