Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати серйозно мають намір ввести карну відповідальність за наклеп

18 вересня 2012, 14:25
251
5
Реклама

Сьогодні ВР прийняла в першому читанні гучний законопроект № 11013яким пропонується доповнити Карний кодекс положеннями відносно встановлення карної відповідальності за наклеп і образу. При розробці проекту автор орієнтувався на статті УК 1960 року.

Проектом пропонується доповнити діючий УК двома статтями 140-1 і 140-2, згідно з якими наклеп визначається як поширення свідомо помилкових відомостей, що порочать честь і гідність іншої особи або підривають його репутацію, а образою вважається приниження честі і гідності іншої особи, виражене в непристойній формі.

Якщо ж наклеп викликав стійкий розлад здоров'я людинито порушникові загрожує від 3 до 5 років обмеження або поневіряння свободи. За інші різновиди наклепу штрафуватимуть, призначатимуть виправні роботи і тому подібне, детальніше читайте в матеріалі Наклепників хочуть саджати у в'язницю.

Крім того, повноваження відносно здійснення досудового слідства у справах про такі злочини пропонується надати слідчим органів внутрішніх справ.

Відмітимо: омбудсман вважає, що цей законопроект суперечить Конституції УкраїниЄвропейській конвенції про права людини і міжнародним зобов'язанням України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини