Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для п'яних водіїв запропонована карна відповідальність

17 вересня 2012, 12:43
178
16
Реклама

Діюча система штрафних санкцій за управління транспортними засобами в стані сп'яніння не є дієвій в нашій країні, тому необхідно підійти до вирішення питання безпеки на дорозі кардинальніше, вважає нардеп Антон Яценко. Його законопроектом № 11190 пропонується встановити карну відповідальність для осіб, які сідають за кермо в нетверезому стані.

Передбачається доповнити Карний кодекс статтею 286-1 - Управління транспортними засобами або судами особами, що знаходяться в стані алкогольного сп'яніння або під впливом наркотичних або психотропних речовин.

Санкція припускає штраф 200 - 500 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження свободи на строк до 3 років з позбавленням права управляти транспортними засобами на термін від 2 до 5 років.

За рецидив же пропонується позбавляти свободи до 3 років (працівників правоохоронних органів і посадовців - на строк до 5 років) з довічним позбавленням права управляти транспортними засобами.

Згідно з цією статтею, станом алкогольного сп'яніння вважається стан, в якому знаходиться обличчя, що пройшло огляд з використанням технічних засобів, показники яких після проведення тесту в повітрі, що видихається, мають цифровий показник більше 0,6 проміле алкоголю в крові.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини