Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Азаров "помстився" Росії за збір утилізації

14 вересня 2012, 11:03
142
1
Реклама

Кабінет Міністрів прийняв постанову від 3 вересня 2012 року № 843 "Деякі питання заготівлі і утилізації відходів, що утворюються в результаті втрати транспортними засобами своїх споживчих властивостей".

Згідно з вищезгаданим урядовим документом, юридичні і фізичні особи, що імпортують для вільного використання транспортні засоби і кузови для транспортних засобів по кодах товарних позицій згідно УКТЗЕД 8702-8705 і 8707 походженням з Російської Федераціїзобов'язані самостійно забезпечити подальшу заготівлю і утилізацію відходів (зокрема, кузовів, акумуляторів, полімерних, гумових і інших виробів), що утворюються в результаті втрати ними своїх споживчих властивостей.

Вони також можуть укласти договори про виконання такого роду робіт з урахуванням затверджених цією постановою граничних цін за відповідні послуги підприємствами, що мають необхідні потужності і в передбачених законом випадках відповідні ліцензії і інші дозвільні документи.

Порядок обліку освіти, утилізації і видалення вказаних відходів належить розробити Мінекології, Мінфіну і МВС. Контроль за дотриманням вимог цієї постанови здійснюватиме Державна екологічна інспекція.

Нагадаємо, уряд РФ з 1 вересня встановив порядок стягування збору утилізації з автомобілів, в якому не передбачені якісь виключення для транспортних засобів, вироблених в Україні. Хоча до цього Прем'єр-міністр Микола Азаров переконував, що введення Росією збору на утилізацію автомобілів не торкнеться України. Але у разі введення росіянами такого збору, завірив Прем'єр, Україна буде вимушена удатися до відповідних кроків, що приведе до значного подорожчання продукції російського автопрома на вітчизняному ринку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини