Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет погодився з Королівською відносно зниження кількості перевірок підприємств

14 вересня 2012, 09:13
108
2
Автор:
Реклама

На засіданні комітету один з авторів, народний депутат Наталія Королівська відмітила, що законопроект № 11101 спрямований на скорочення кількості перевірок суб'єктів господарювання контролюючими органами, поліпшення інвестиційного клімату за рахунок зниження тиску на бізнес.

Діюча редакція ст. 2 Закону про держнагляд у сфері господарської діяльності встановлює, що його норми не поширюється на ряд стосунків, що виникають при здійсненні заходів валютного контролю, митного контролю, державного експортного контролю, контролю за дотриманням бюджетного і податкового законодавства і касових операцій, контролю за дотриманням порядку проведення розрахунків, за виробництвом і оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, і так далі. Згідно з проектом з цього переліку стосунків пропонується залишити тільки міри контролю за дотриманням податкового і митного законодавства, а також процедури, передбачені КУАП, заходи по ОРД, дізнання, прокурорський нагляд, досудове слідство і правосуддя, тобто сфери, безпосередньо пов'язані з правопорушеннями в діяльності суб'єктів господарювання, для яких, як виняток, повинен залишитися спеціальний режим держнагляду.

Документом передбачається ввести поняття журналу реєстрації проведення заходів держнагляду, тобто журналу, який ведеться підприємством в довільній формі, і в якому відбиваються дати початку і закінчення заходів такого нагляду і їх тривалість.

Крім того, проектом встановлюється, що держнагляд не може здійснюватися одночасно декількома контролюючими органами, а також скорочується термін проведення планових і позапланових заходів з 15 до 10 робочих днів, і з 10 до 5 робочих днів відповідно. Встановлюється обмеження загальної кількості днів в році, впродовж яких можуть проводитися перевірки суб'єкта господарювання усіма контролюючими органами, - 20 робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва - 10 робочих днів. Суб'єктові надається право не допускати посадовців до перевірки, якщо закінчився сукупний термін здійснення заходів державного нагляду.

За інформацією прес-служби ВР.

Також читайте - "Депутати пропонують понизити кількість перевірок підприємств".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини