Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує дозволити суддям повертатися на посаду

11 вересня 2012, 14:26
144
0
Реклама

Народний депутат В. Мойсик потурбувався про суддів, які звільнені за власним бажанням, але хочуть бути обраними повторно на посаду судді безстроково.

Законопроектом № 11184 запропоновано доповнити статті 74 і 75 Закону "Про судоустрій і статус суддів", які закріплюють право судді, звільненого з посади за власним бажаннямбути рекомендованим ВККС на цю посаду безстроково у разі, якщо відсутні визначені законом інші обставини, що перешкоджають цьому.

Якщо ж від звільнення пройшли більше 3 років, передумовою для надання рекомендації ВККС для обрання Верховною Радою на посаду судді безстроково передбачається успішна здача кваліфікаційного іспиту.


Для довідки. П. 9 ч.3 ст.126 Конституції України передбачено право судді звільнитися із займаної посади за власним бажанням. Але за таким формулюванням про звільнення право повернення на посаду судді безстроковенормами Закону "Про судоустрій і статус суддів" не передбачено.

За умовами ч.2 ст.74 Закону про судоустрій, тільки суддя, термін повноважень якого збігза його заявою має бути рекомендований ВККС для обрання Верховною Радою на посаду судді безстроково.

Згідно ч.4 ст.127 КУ, додаткові вимоги до окремих категорій суддів можуть торкатися тільки їх стажу, віку і професійного рівня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини