Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земельний банк ще раз узаконений

7 вересня 2012, 09:02
205
1
Реклама

ВР учора уранці прийняла постанову, якою на вимогу опозиції відмінила результати голосування за законопроект № 10043 від 21 червня. Профільному комітету тут же було доручено допрацювати документ, і вже близько 22 годин вечора депутати знову ухвалили цей Законне підтримавши під час голосування усі 150 поправок.

Державний земельний банк повинен надавати кредити не більше 5% від ставки Нацбанку виключно селянським, фермерським, сільськогосподарським підприємствам. Банк стовідсотково належить державі і не підлягає приватизації.

Землями комунальної власності
вважаються земельні ділянки на яких розташовані будівлі, споруди, інші об'єкти нерухомого майна комунальної власності відповідної територіальної общини, органів місцевого самоврядування, що знаходяться в постійному користуванні, комунальних підприємств, установ, організацій, а так само усі інші землі розташовані в межах власності сіл, селищ, міст, окрім земель, якими користуються органи держвлади і де розміщена держвласність. Розпоряджатися землями комунальної власності будуть органи місцевого самоврядування. У комунальній власності знаходитимуться землі, окрім тих де розміщені об'єкти держвласності, інші землі, розташовані за межами населених пунктів, окрім земель приватної власності і земельних ділянок. Законом передбачено, що з моменту набуття чинності відповідного акту, у разі його прийняття, усі землі вважаються розмежованими.

Крім того, нардепи розширили повноваження Верховної Ради в частині розпорядження особливо цінними землями. Рішення про такі землі повинно прийматися з дозволу народних депутатів.

Експерти вважають, що цей Закон фактично створює передумови для функціонування ринку землі, - детальніше читайте в матеріалі Депутати знайшли лазівку для обходу земельного мораторію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини