Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ дозволив ВАСУ позбавляти депутатів їх мандатів

4 вересня 2012, 18:02
111
0
Реклама

Конституційний Суд визнав такими, що відповідають Конституції ряду положень КАС відносно осудності Вищому адміністративному суду України як суду першої інстанції справ про дострокове припинення повноважень народного депутата України у разі невиконання ним вимог про несумісністьа також подів відносно оскарження актів, дій або бездіяльності Верховної Ради України, Президента України, УСЮ, ВККС.

Також у своєму рішенні суд визнав такими, що відповідають Конституції положення Закону "Про судоустрій і статус суддів" про осудність Вищому адміністративному суду як суду першої інстанції прав відносно оскарження рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів про залучення до дисциплінарній відповідальності суддів місцевого або апеляційного суду.

Окрім цього, КС також визнав конституційними положення КАС про осудність апеляційному адміністративному суду як суду першої інстанції і ВАСУ як суду апеляційної інстанції справ про примусове відчуження земельної ділянкиінших об'єктів нерухомого майна, розміщених на нім, зважаючи на громадську необхідність.

Нагадаємо, раніше три групи нардепів звернулися в КСУ відносно конституційності ряду положень КАС, Закону "Про судоустрій і статус суддів". Ці три представлення КС вирішив об'єднати в одно виробництво.

За інформацією прес-служби КСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини