Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комуністи пропонують ввести держмонополію на алкоголь і тютюн

4 вересня 2012, 14:07
143
3
Реклама

Українські комуністи розчарувалися в можливостях ринкових механізмів забезпечити саморегулювання сфери виробництва і реалізації спирту, алкогольної продукції і тютюнових виробів, запобігти негативним соціальним наслідкам споживання такої продукції в суспільстві.

У зв'язку з цим у ВР зареєстрований законопроект № 11153яким пропонується встановити державну монополію і суворий державний контроль виробництвом і реалізацією спирту, алкогольної продукції і тютюнових виробів.

Згідно з проектом, ліцензії на імпорт, експорт і торгівлю спиртом/алкогольнми напоями/тютюновими виробами видаються, припиняються і анулюються органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України в порядку, встановленому відповідним законом.

У разі прийняття закон набуде чинності вже з 1 січня 2013 року, і з цього дня видача ліцензій недержавним підприємствам припиняєтьсяа ліцензії, видані недержавним підприємствам до дня набуття чинності закону, відміняються.

Відмітимо, що дія закону не поширюватиметься на роздрібну торгівлю винами їдальнями, виробництво і торгівлю пивом (окрім випадків, передбачених законом)а також на виробництво вин виноградних і плодово-ягідних, наливок і настоянок, виготовлених громадянами в домашніх умовах для власного споживання.

На думку авторів проекту, його прийняття забезпечить реалізацію єдиної держполітики, збалансує економічні інтереси і пріоритети держави, а також зменшить розмір шкідливої дії на здоров'ї громадян України, ліквідує прояви недобросовісної конкуренції з боку суб'єктів господарювання, забезпечить захист прав споживачів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини