Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді образилися на учасників передвиборної гонки

31 серпня 2012, 14:52
162
8
Реклама

Рада суддів України написала лист до суб'єктів виборчого процесу. У зверненні судді з жалем констатують, що далеко не усі в Україні беруть приклад з Президента Віктора Януковича, який постійно виражає повагу до незалежності судів і суддів.

Особливо тема зневажливого відношення до судів стала предметом спекуляцій напередодні чергових парламентських виборів, відзначається в зверненні. "У запалі політичної боротьби окремі політичні сили... прибігають до дискредитації судової системи України. Так, незадоволена окремим судовим рішенням, яке пройшло перевірку і в апеляційному, і в касаційному порядку, одна політична сила закликає до люстрації усіх суддів України, інша у своїй передвиборній агітації називає суди "продажними", використовуючи для цього вирішення того ж суду. До таких методів агітаційних технологій прибігають і окремі представники органів державної влади, у тому числі і центральних. Фактично - це спроба дестабілізувати судову системупідірвати її авторитет, а отже - і авторитет держави".

Рада суддів стверджує, що негативні аспекти в діяльності судової системи спостерігаються, але такі факти є одиничними, не характерними в цілому, вони не здатні спотворити позитивної роботи судів в цілому, і з них не можна виводити систему.

Цим зверненням Рада суддів України як найвищий орган суддівського самоврядування, до компетенції якого законом віднесено вжиття передбачених законом заходів по забезпеченню незалежності судів і суддів, закликає учасників виборчої гонки "до державної мудрості і політичної толерантності, щоб бажання отримати мандат людської довіри не затьмарило існуючі в державі демократичні цінності".

Джерело: Судова влада.

Читайте також: Ігор Самсин : Посада українського судді не продається.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини