Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чиновникам можуть заборонити використовувати паперові документи

30 серпня 2012, 10:16
195
4
Реклама

Депутати пропонують Кабміну в шестимісячний термін вжити усі необхідні заходи по введенню електронних документів, документообігу і цифрового підпису. Про це йде мова в законопроекті № 11109.

Тому в держбюджеті-2013 пропонується закласти набагато менше витрат на друкарський папір і витратні матеріали, які потрібні для виготовлення паперових документів.

У разі ухвалення такого закону він набуде чинності через рік після публікації, а ще через півроку паперовий докуметооборот буде заборонений в органах держвлади і місцевого самоврядування. Також держорганам заборонять вимагати у юрособ або фізосіб документи і їх копії.

На думку авторів проекту, такий порядок радикально спростить численні бюрократичні процедури, зокрема, в частині створення, закриття підприємств, їх звітності. Головним наслідком ухвалення законопроекту з точки зору пересічних громадян стане фактичне зникнення черг в житлово-експлуатаційних і комунальних підприємствах, органах дозвільної системи, бюро технічної інвентаризації, органах влади і місцевого самоврядування, органах соціального захисту і тому подібне

Читайте також: "Електронний уряд": чиновникам роздруковуватимуть е-документы; Черг під держорганами скоро не стане? - з травня 2014 року будь-яку адміністративну послугу в Україні можна буде отримати в електронній формі; Положення про системі електронної взаємодії органів виконавчої влади затверджено постановою Кабміну, Програма переходу України на e - government буде розроблена до кінця року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини