Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ ще раз дозволив відмінити недоторканість депутатів

28 серпня 2012, 14:52
158
0
Реклама

Сьогодні Конституційний Суд України оприлюднив прийняте 27 серпня укладення стосовно відповідності законопроекту № 3251 вимогам Конституції (справа про внесення змін до статей 80, 105 КУ)у якому визнав конституційними норми про відміну недоторканості депутатів Верховної Ради.

Законопроектом пропонується виключити з діючої редакції Конституції України частину першу статті 80, згідно якої народним депутатам України гарантується депутатська недоторканість, а частина третю цієї статті викласти в новій редакції, згідно якої народний депутат не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий або заарештований до набирання законної сили звинувачувального вироку суду відносно нього. У частині третьої статті 105 запропоновано виключити слова "якщо тільки Президент України не був зміщений з поста в порядку імпічменту".

Цей законопроект в попередній редакції вже був предметом розгляду Конституційного Суду. У укладенні від 1 квітня 2010 року № 1-в КСУ визнав частину його положень такими, що відповідають Конституції, а частина такими, які не відповідають Основному Закону. Верховна Рада України допрацювала законопроектврахувавши усі зауваження КСУ.

Нагадаємо, що в липні КСУ висловився з приводу опозиційного законопроекту № 10530дозволивши відмінити недоторканість депутатів, але не дозволив знімати недоторканість з Президента і суддів (детальніше читайте в нашому матеріалі).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини