Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова обмежує право платників податків на формування в повному об'ємі витрат від проведення операцій з цінними паперами, - УКБС

15 серпня 2012, 13:31
132
0
Автор:
Реклама

УКБС просить відкликати лист ДПС № 320/0/71-12/15-1217 від 09.08.2012 "Про віддзеркалення негативного фінансового результату операцій з цінними паперами і дериватами в 2012-2015 роках", яке не відповідає податковому законодавству. Зокрема, у вказаному листі податкова наполягає, що в декларації по податку на прибуток, починаючи із звітного періоду I півріччя 2012 р. у платників з доходом за 2011 р. 1 млн. грн. і більше, враховується лише 25% суми негативного фінансового результату операцій з цінними паперами і дериватами.

УКБС відмічає, що податкова не бере до уваги, що п. 3 підрозділи 4 Перехідних положень Податкового кодексу встановлює обмеження тільки по перенесенню загального негативного значення об'єкту оподаткування, які утворилися за станом на 01.01.2012 р. При цьому, негативний фінансовий результат операцій з цінними паперами не є негативним значенням об'єкту оподаткування по податку на прибуток (це різні по своїй економічній суті поняття), тому норми Перехідних положень до нього не застосовуються.

Виходячи зі змісту п. 153.8 і п. 150.1 Податкового кодексу, негативний фінансовий результат переноситься на зменшення фінансових результатів від операцій з цінними паперами або іншими, чим цінні папери, корпоративними правами цього ж виду наступних звітних періодів. Сума такого негативного значення підлягає включенню у витрати першого календарного кварталу наступного податкового року. Розрахунок об'єкту оподаткування за результатами півріччя, трьох кварталів і року здійснюється з урахуванням вказаного негативного значення попереднього року у складі витрат таких податкових періодів наростаючим підсумком до повного погашення такого негативного значення.

За інформацією прес-служби УКБС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини