Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп пропонує скоротити випробувальний термін і дозволити раніше йти у відпустку

10 серпня 2012, 13:25
272
2
Реклама

Автор проекту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно посилення соціальних гарантій для молоді, інвалідів і інших малозахищених верств населення" народний депутат Антон Яценко пропонує скоротити випробувальний термін при прийнятті на роботу з трьох до двох місяців, а також дозволити працівникові йти у відпустку не через півроку після працевлаштування, а через чотири місяці.

Також пропонується зобов'язати підприємства працевлаштовувати молодь по закінченню термінової військової або альтернативної служби по першому місцю роботи, у рамках трипроцентної квоти від середньої чисельності співробітників (якщо число працівників складає 10-25 чоловік - 1 робоче місце). П'ятивідсоткова квота, діюча згідно із Законом України "Про зайнятість" в компаніях з чисельністю понад 20 співробітників, збережеться. Проте по ній знаходитимуть роботу інші малозахищені групи населення, наприклад - самотні матері.

В той же час, законопроект посилює відповідальність працедавців. Зокрема, керівники підприємств, установ, організацій у разі незабезпечення виконання вказаних нормативів робочих місць для працевлаштування молоді, або непредставлення Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття звіту про працевлаштування молодінесуть відповідальність у встановленому законом порядку.

Окрім цього автор наполягає на збільшенні штрафних санкцій для працедавців, що наймають на роботу іноземців або осіб без громадянства без відповідних дозволів. Штраф складе 40 мінімальних зарплат за кожну людину замість нинішніх 20 зарплат.

Проект також забороняє вилучення власником або уповноваженим ним органом паспорта або іншого документу, що засвідчує особу, документу про освіту (спеціальність, кваліфікацію), інших документів.

Слід зазначити, що подібний законопроект вже вносився автором на розгляд у Верховну Раду ще 2009 року, проте на той момент не був підтриманий парламентарями.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини