Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент пообіцяв у вересні змінити Закон про мови

8 серпня 2012, 10:13
124
2
Автор:
Реклама

Віктор Янукович ініціює створення робочого гурту при Кабміні, яка займатиметься вдосконаленням законодавчого забезпечення застосування мов в країні, а також забезпеченням усебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах громадського життя. "Вважаю, нам потрібно створити такий робочий гурт для того, щоб разом з Кабінетом Міністрів розробити програму розвитку української мови"- відмітив Президент.

За словами Глави держави, ця робоча група також зможе ініціювати зміни в законодавство про державну мовну політику з метою забезпечення вільного розвитку, використання і захисту усіх рідних мов громадян України, виконання зобов'язань, узятих по міжнародних договорах і подальшого впровадження європейських стандартів в цій сфері.

"І я, і Кабмін працюватимемо разом з робочою групою так, щоб у вересні ми мали можливість прийняти зміни до цього Закону"- сказав Президент.

Окрім учасників зустрічі, до складу робочої групи Президент запропонував включити також авторів Закону "Про основи державної мовної політики" Вадима Колесниченко і Сергія Кивалова, які разом з групою сформують Наглядова рада по гідному законодавчому забезпеченню застосування мов в Україні, усебічному розвитку і функціонуванню української мови в усіх сферах громадського життя.

За інформацією прес-служби Президента України.

Також читайте підбірку матеріалів ЮРЛИГИ - Актуально: Про основи державної мовної політики.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини