Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують ухвалити Закон про Севастополь

1 серпня 2012, 10:48
186
0
Реклама

Севастополь - місто стратегічного значення, особливість статусу якого обумовлюється розташуванням на його території і акваторії командування і частин ВМСУ, об'єктів військового значення, пограничних об'єктів і тому подібне. Днями у ВР зареєстрували законопроект № 11048 "Про місто Севастополь - місце дислокації Військово-морських Сил Збройних Сил України".

Проектом визначається спеціальний статус Севастополя, особливості здійснення виконавчої влади і місцевого самоврядування на його території. Передусім, передбачається встановити межі міста (з нанесенням їх на карту) - це дозволить економічно розвиватися місту і прилеглим населеним пунктам, розробляти і затверджувати генеральні плани громад, визначати повноваження місцевих органів публічній владі за розпорядженням землями в чітко певних рамках і відповідно посилення їх відповідальності.

У документі детально прописаний адміністративно-територіальний устрій Севастополя, а саме: перелік громад, система і сфера компетенції органів місцевого самоврядування і місцевих органів виконавчої влади, повноваження Севастопольської держадміністрації, особливості формування місцевих бюджетів, статус офіційних ЗМІ міськради і тому подібне. У завершальних і перехідних положеннях встановлені особливості, пов'язані з дислокацією військових формувань Чорноморського флоту РФ на території України.


На сьогодні питання організації діяльності, утворення органів місцевої виконавчої влади і органів місцевого самоврядування в місті Севастополі здійснюється на підставі Законів "Про місцеві державні адміністрації", "Про місцеве самоврядування в Україні" і інших, які не враховують спеціальний статус Севастополя, передбачений Конституцією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини