Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Індексація підвищеної стипендії захищає студентів, - думка

25 липня 2012, 16:12
423
0
Реклама

На сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів було прийнято рішення про підвищення базового рівня стипендій для студентів на 6 грн. - відповідні зміни були внесені в постанова № 165 "Деяких питань стипендіального забезпечення".

Таким чином, студенти вищих учбових закладів III - IV рівнів акредитації отримуватимуть стипендію не менше 730 грн. (зараз 724,5 грн.)підвищена стипендія складатиме 790 грн.

Андрій Чорних

"Рівень базової стипендії для студентів був визначений ще в 2008 році, і надалі цей рівень перераховувалася залежності від рівня інфляції, але все одно розмір базової стипендії залишався незмінним. Тепер індексуватися буде "базова" стипендія у розмірі 730 грн."- розповів ЮРЛИГЕ координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Чорних.

Така зміна допоможе розв'язати проблему, яка існувала з новопризначеними стипендіями за рахунок збільшення їх базового рівня, і "захищає студентівоскільки не усі Внз виплачували відразу і стипендію, і індексацію. А тепер вони зобов'язані будуть платити мінімум 730 грн.".

Крім того, це вирішує проблему, що виникла з правительственым постановою по індексаціях. Нагадаємо, Міносвіти учора спростувало інформацію про те, що прибутки студентів істотно зменшаться у зв'язку з твердженням Кабміном змін в порядок індексації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини