Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За незаконне виготовлення зброї надовго посадять за грати

5 липня 2012, 12:00
3596
1
Реклама

У другому читанні ухвалений Закон (на основі законопроекту № 10554)доповнюючий Карний кодекс новою статтею 263-1 "Незаконне виготовлення зброї, бойових припасів або вибухових речовин".

Згідно із Законом, незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, його основних частин, а рівне незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв, їх комплектуючих і складових карається позбавленням волі на термін від 3 до 7 років. Ті ж дії, здійснені повторно або за попередньою змовою групою осіб, караються позбавленням волі на термін від 5 до 10 років. Дії, передбачені частинами першої або другої цієї статті, досконалі організованою групою, караються позбавленням волі на термін від 8 до 12 років.

Також Закон припускає зміни стосовно карної відповідальності за купівлю, продаж, переробку або ремонт зброї або комплектуючих частин до нього - внесені деякі правки в ст.ст. 262, 263 УК стосовно зміни складу злочинів і збільшення терміну покарання. Зокрема, за незаконне зберігання складників вогнепальної зброї каратимуть позбавленням волі.


Встановлено, що розслідування справ про злочини, передбачені новою статтею 2631, відносяться до повноважень слідчих органів внутрішніх справ (для цього вносяться зміни в КПК).

До речі, раніше експерти з ВР визнали цей Закон невиправданим і нелогічним, і без достатніх підстав (статистичних, кримінологій і інших даних) не порекомендували посилювати відповідальність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини