Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

AstapovLawyers взяла участь в дослідженні конкурентного законодавства країн світу

29 березня 2012, 10:47
112
0
Реклама

Метою цього проекту є оцінка і порівняння систем контролю за угодами по злиттю в різних юрисдикціях по всьому світу. Тhe Global Merger Control Index заснований на щорічному дослідженні думок і анкетуванні провідних експертів по контролю за концентрацією.

Юристи AstapovLawyers, на чолі з партнером компанії Олегом Мальскимвходили до експертної групи, на підставі відповідей якої був складений Індекс. У рамках проекту AstapovLawyers поділилася власним поглядом на ситуацію відносно системи контролю за концентрацією, а також, в цілому, - на конкурентне законодавство в Україні, Російській Федерації і Казахстані.

Згідно з результатами дослідження, найвищу оцінку отримали Нова Зеландія (5,5 пунктів) і Ірландія (5,27 пунктів)зайнявши перший і другий рядок рейтингу відповідно. Фактично, це означается, що система контролю угод по злиттю і концентрації цих країн відлагоджена на високому рівні. Це дозволяє максимально гнучко, ефективно, об'єктивно і в короткі терміни здійснювати перевірку планованих або укладених M&A угод.

Система регуляції M&A угод в Російською Федерацій була оцінена в 4,33 балу і зайняла 34-е місце.

У свою чергу Україна (3,37 пункти) і Казахстан (3,2 пункту) були названі в числі юрисдикцій з найменш розвиненою системою контролю за концентрацією, зайнявши 57-е і 59-е місця відповідно.

Довідка: За методологією дослідження кожна країна отримує зважену оцінку в діапазоні від 7 (добре) до 1 (погано) балу в кожному з 15 критеріїв : ретельність, лаконічність, ефективність, динамічність, прогнозованість, технічна оснащеність, гнучкість, незалежність, об'єктивність, надійність, конфіденційність, широта охоплення, забезпеченість ресурсами, прозорість, якісні зміни. У 2012 році участь в дослідженні взяли 22 експерти з 60 країн світу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини