Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафував "Поштовий каталог" за введення громадян в оману

16 березня 2012, 16:58
119
0
Реклама

Як встановив АМКУ, реалізатор товарів широкого споживання у власних рекламних матеріалах вказував неправдиву і нечітко сформульовану інформацію про розіграш і отримання призів.

Йдеться про відомості відносно переможців акцій компанії. Так, в рекламній листівці разом з фото людей відзначалося: "80 000 гривен допоможуть вам здійснити усі ваші мрії! Ось декілька прикладів, як розпорядитися грошима. З досвіду наших переможців * ". Але як приклади використовувалася інформація про досвід нібито переможців акцій російських компаній, без уточнення яких саме.

Разом з цим, рекламуючи розіграш спеціального призу - пральної машини, суспільство виклало інформацію таким чином, що у рядового споживача могло скластися враження, що він може отримати виграш безкоштовно при купівлі товарів з каталогу на суму від 160 грн. і за наявності під захисним покриттям відповідної комбінації.
Насправді, як було написано усередині конверта і складним для прочитання шрифтом, споживач, замовивши продукцію з каталогу на вказану суму, отримає лише сюрприз, який визначається компанією.

У рекламі іншої акції - "Привілейований чек" - повідомлялося: "Вручення призу гарантоване на 100%"і відзначалося, що споживач отримає приз, відправивши запит впродовж 10 днів.

Проте ніякого способу фіксації дати вручення листа суспільство не передбачило. При цьому, внаслідок специфічного викладу інформації, у споживача сформувалося враження, що саме він є переможцем розіграшу 80 тис. грн. Але насправді гарантувалося тільки право на участь в акції.

АМКУ зобов'язав ТОВ "Поштовий каталог" припинити неправомірні дії, які вводять громадян в оману.

За інформацією АМКУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини