Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба роз'яснила, як повинні визначати суми податкового кредиту продавці квитків на проїзд, що не є перевізниками

5 березня 2012, 12:12
597
0
Реклама

У листі від 18.01.2012 р. № 1142/6/15-3415-26 ДПС розглянула питання визначення бази оподаткування ПДВ і формування податкового кредиту при реалізації квитків на автобусні перевезення особами, які безпосередньо не є перевізниками.

На думку держоргану, суб'єкт підприємницької діяльності, який не є перевізником і здійснює прийом замовлень на продаж квитків на проїзд, прийом засобів за продані (замовлені) квитки і повернення засобів за невикористані квитки, повинен визначати свої податкові зобов'язання по ПДВ і податковий кредит без урахування вартості проїзду, отриманої їм від особи, яка здійснила замовлення квитка на проїзд автобусом.

При цьому в податковій накладній, яка має бути виписана суб'єктом підприємницької діяльності, що здійснює прийом замовлень на продаж квитків, не повинні враховуватися засоби, отримані в оплату вартості проїзного документу. Податкова накладна повинна виписуватися на вартість послуг, наданих у зв'язку з таким замовленням (посередницьких послуг), оскільки ці послуги є об'єктом обкладення ПДВ на загальних підставах.

Така позиція аргументована тим, що квиток на проїзд автобусом є документом, що підтверджує факт укладення договору перевезення, який полягає між пасажиром і відповідним перевізником, а тому не може бути об'єктом договору між іншими учасниками процесу оформлення замовлення на продаж квитка.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини