Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юристи вважають, що третейським судам потрібна популяризація

2 березня 2012, 18:17
260
5
Реклама

Серед основних питань, які розглядали на форумі можна виділити : аналіз сучасного стану третейських судів в Україні; вдосконалення законодавства, регулюючого цю сферу і способи підвищення довіри до третейських судів.

Сьогодні третейські суди для багатьох асоціюються з рейдерством або яким-небудь іншим незаконним захопленням чужого майна. Але насправді вони були створені для того, щоб полегшити розгляд суперечок між сторонами і зменшити навантаження на державні суди.

Багато сподіватися, що "темні" часи для третейських судів вже пройшли, але чи так це - покаже практика. За словами голови Третейського суду при УНК МТП Тараса Шепелясьогодні в нашій країні існує хороша основа для розвитку третейських судів. При цьому деякі експерти говорять про їх недостатні повноваження.

Серед головних причин сьогоднішнього не самого кращого стану третейських судів в Україні г-дінів Шепель називає: слабо повідомлене суспільство про третейські суди і слабка підготовка юристів, які не знають усіх переваг третейських судів і не рекомендують їх клієнтам.

Юрист вважає, що необхідно доносити інформацію про третейські суди в маси. З цим згодна і партнер ЮФ "Саенко Харенко" Тетяна Слипачук. Вона вважає, що держава повинна приділяти більше уваги популяризації третейських судів і арбітражу.

Окрім інформаційної кампанії Т. Шепель також вважає, що для поліпшення ситуації з третейськими судами в Україні необхідно: посилити вимоги до створення третейських судів, останні мають бути укомплектовані якісними кадрами, зрівняти компетенцію третейських судів з компетенцією арбітражів.

У свою чергу, голова третейського суду при АУБ Анатолій Жуков висловлює думку, що не можна скорочувати кількість третейських судів і підвищувати вимоги до їх створення, а також негативно відноситься до обмеження компетенції третейських судів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини