Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова планує визначити регіональні особливості інвестиційного клімату

29 лютого 2012, 15:18
147
0
Реклама

Під час зустрічі з Президентом Європейської Бізнес Асоціації Томашем Фиалой голова Державної податкової служби України (далі - ГНСУ) Олександр Клименко завірив, що новий Індекс інвестиційної активності, створення якого ініціювала податкова, порівнюватиме український бізнес, в першу чергу, з європейським і американським.
"Ми вже неодноразово говорили, що формуємо податкову політику в європейському тренді. Це стосується і наших зусиль в якості регулятора інвестиційного клімату в Україні. Притягаючи провідних фахівців-соціологів, податкова хоче мати адекватні знання про поточну ситуацію і вплив глобальних тенденцій на нашу економіку "- відмітив А. Клименко.
За словами податківця, на сьогодні в Україні використовуються декілька індексів, пов'язаних з інвестиційною привабливістю країни. Проте результати цих досліджень не задовольняють вітчизняних експертів, оскільки не включають аналіз українського бізнесу. Враховуючи це, пропонується створити новий індекс.
При цьому голова ГНСУ відмітив, що "діагностику" української економіки планується проводити мінімум двічі в рік.
"Кожні півроку проводиться аналіз українських і іноземних підприємств усіх форм власності, визначається їх специфіка, тенденції розвитку. Такий аналіз дозволить визначити регіональні особливості інвестиційного клімату. Ми отримаємо повноцінну економічну карту України "- відмітив Олександр Клименко.
Анкетування бізнесу проводитиметься відомим соціологічним центром, який і розробляє методологію оцінки якості інвестиційного клімату в Україні.

За інформацією ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини