Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземним компаніям потрібні українські партнери - експерт

28 лютого 2012, 13:56
93
0
Реклама

Спікерами в дискусії на правову тематику сталі партнер і глава практики нерухомості DLA Piper Україна Наталія Кочергина і старший юрист податкової практики DLA Piper Україна Ілля Свердлов.

Як відмічають юристи, гравцями ринку нерухомості України все частіше розглядається переклад їх активів у власність іноземної компанії c метою захисту. Втім, за словами експертів, така практика не надає значних переваг з точки зору захисту власності. При цьому володіння нерухомістю через іноземну компанію все ж може ускладнити зовнішній доступ до неї, що, крім усього іншого, дає відчуття психологічній захищеності.

Юристи також відмітили, що переклад нерухомості у власність іноземної компанії зв'язаний з цілим низкою запитань, пов'язаних з оподаткуванням такої компанії, її прибутків від українських активів, і, зокрема, необхідністю реєстрації постійного представництва в Україні, а також обліком податкових наслідків в країні інкорпорації.

З іншого боку, як вважають експерти, іноземній компанії або фонду, що виходить на ринок України, у більшості випадків потрібний локальний партнер. "Така співпраця також пов'язаних з широким кругом юридичних питань, але дозволяє скоротити рівень ризиків для партнерів. Проблемою в співпраці українських і зарубіжних компаній як і раніше залишаються відмінності в підходах до ведення бізнесу" - підкреслила глава практики нерухомості DLA Piper Україна Наталія Кочергина.

Джерело: Прес-служба DLA Piper Україна

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини