Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Слідами Форуму: розподіл прибутку, "визиточные" партнери, сценарії розвитку адвокатури і багато що інше

27 лютого 2012, 14:43
343
0
Реклама

"Я для фірми або фірма для мене. Ось що потрібне для себе вирішити"- відмітив у своїй доповіді Олексій Резниковпартнер Юридичного бюро "Егоров, Пугинский, Афанасьев і партнери". Далі пан Різників поділився секретами злиття ЕПАП і Magisters, зокрема, розповів, що хоча злиття формально і закінчилося, але по факту воно триває. "У московських колег абсолютно інша система, приміром, у них не було розподілу по практиках серед партнерів у відмінності від нас. В результаті вони прийняли таке наше розмежування, - говорить А. Різників. - В цілому ж, такий великий штат (33 партнери і 300 юристів) вимагає особливої організації. Для вирішення конфліктів усередині компанії у нас є окремий комітет".

Олексій Іванов і Олег Макаров

Тимур Бондаревкерівний партнер АТ Arzinger, детально зупинився на системах компенсації - lockstep і eat what you kill, об'єднання яких дає систему, що змішала - merit - based.

"На системі компенсації будується партнерство. Тому успішна система компенсації повинна запобігати відходу партнерів, бути привабливою як для старших юристів, в плані можливості кар'єрного росту, так і для партнерів ззовні", - аналізує Т. Бондарев.

Суть системи eat what you kill можна звести до фрази - "кожен полює у своєму куточку лісу", тобто вона передбачає незалежність, легка в адмініструванні, фінансові риски переходять на партнерів. В той же час це відхід від командної роботи, відсутність спеціалізації і стимулювання загального бізнесу. Класичний же lockstep - цей рівний розподіл прибутку без урахування індивідуальних зусиль. Обидві системи характеризуються як перевагами, так і недоліками, і в якості золотої середини існує merit - based. Але специфіка такої системи в тому, що необхідно розробити дуже складну систему оцінки партнерів, що спричиняє за собою надмірне адміністрування.

Резюмуючи, пан Бондарев відмічає, що місце для lockstepа саме у великій юрфірмі .

Також, відмічають юристи, останнім часом кількість роботи збільшилася, але бажання працювати більше не додалося. В цілому, складно знайти партнерів готових працювати в скаженому темпі.

Олексій Волков

"Треба приділяти належний час не лише взаємодії з клієнтами, але взаємодії між партнерами", - говорить Валерій Папакулькерівний партнер ЮФ "Степановский, Папакуль і партнери" (Білорусія). Враховуючи здібності кожного з партнерів необхідно збалансувати розподілені між ними функції так, щоб уникнути різкого ухилу в один бік.

Відносно проблем управління Олексій Іванов, керівний партнер АК "Коннов і Созановский" відмічає: "Управляти доводиться людьми, які не схильні до керованості".

Також, учасники форуму торкнулися питань розподілу прибутку між партнерами і проблеми "визиточных" партнерів, які вводять ринок в оману.

Валентин Загариякерівний партнер ЮФ "Спенсер і Кауфман", розповів про можливі сценарії розвитку адвокатури після ухвалення профільного закону. Зокрема, АЮУ підтримує ідею потужних регіональних організацій об'єднаних в асоціацію, яка займалася б, у тому числі, "допуском до адвокатури". "Звичайно, до будь-якого закону ми пристосуємося з великими або меншими втратами"- відмічає В. Загария.

Жваво аудиторія відреагувала на доповідь Олександри Павленкопартнера ПГ "Павленко і Побережнюк", про те, як провести грань між лобізмом і корупцією. Пані Павленко відмітила, що лобізм можна успішно продавати як сферу послуг. "Юристи діляться на на тих, які живуть з існуючим законодавством, і на тих, хто хоче щось поміняти»,- говорить А. Павленко.

Армен Хачатурян і Олександр Хвощинский (зліва направо)

Секретами відносно того, як стати дійсно хорошою юрфірмою поділився Олександр Хвощинскийкерівний партнер Legal Stratagency (Німеччина) і LegalStudies.RU (Росія). "Життєво важливим є чіткий розподіл суб'єктивної і об'єктивної якості юруслуги. Необхідно не лише надати якісну послугу, але і піднести її клієнтові правильно, щоб навіть у разі незадовільного результату було присутнім розуміння того, що було зроблено усе можливе. Також, успішні фірми повинні інвестувати в якість своїх співробітників і постійно тримати внутрішній і клієнтський фокус", - стверджує А. Хвощинский.

Також експерт звернув увагу на проблему молодих ринківдо яких належить і український: "Люди "хворіють" на те, що б їх вважали кращими - звідси тяга до всіляких рейтингів і номінацій".

Нарікши у кінці на те, що класична адвокатура померла, і на роз'єднаність адвокатського співтовариства, рису під заходом юристи підвели укладенням, що треба припинити використовувати терміни "ми" і "ви" в дискусіях між колегами.

Наталія Шныржурналіст сайту ЮРЛИГА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини