Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати-оцінювачі контролюватимуть якість безкоштовної правової допомоги

24 лютого 2012, 11:02
105
0
Автор:
Реклама

Відбулося перше засідання робочої групи по вдосконаленню законодавства про безкоштовну правову допомогу, учасники якого домовилися підготувати проект поліпшення діючих норм. Слід чекати, що робота над документом завершиться вже до кінця лютого.

Особливу увагу учасники засідання приділили системі контролю за якістю правової допомоги, яка надаватиметься за рахунок бюджетних коштів. Члени робочої групи вирішили, що з метою дотримання принципу незалежності адвокатської діяльності такий контроль стануть здійснювати професійні адвокати-оцінювачі.

У робочій групі також домовилися уточнити, хто буде суб'єктами надання безкоштовної первинної правової допомоги, щоб розмежувати цей вид правової допомоги і діяльність по питаннях звернень громадян.

Крім того, в ході засідання обговорювалася можливість створення спеціального координаційного центру за поданням безкоштовної правової допомоги, який адмініструватиме відповідну мережу. Мінюст до кінця цього року планує створити 27 таких регіональних центрів в АР Крим, областях, містах Києві і Севастополі.

Джерело: Закон і Бізнес.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини