Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокурорам рекомендували ретельніше відноситися до експертиз

17 лютого 2012, 18:04
235
1
Реклама

Обкресливши на початку круг проблем, якими займається Центр, Ігор Стародубовв.о. Директори Центру, зупинився на питаннях документального підтвердження матеріального збитку, нанесеного правовласникові. "Саме з відсутністю такого детального підтвердження і зіткнулися слідчі, що займаються справою по EX.ua", - говорить пан Стародубов.

Артем Афян

Артем Афянкерівний партнер ЮК "Юскутум", що представляє інтереси файлообменного сервісу EX.ua, звернув увагу присутніх на те, що поділа по авторському праву частенько залежать від економічних експертиз. "Часто трапляється, що правовласники заявляють про порушення, а надалі з'ясовується, що прав те у них ніяких не було", - говорить пан Афян. В якості практичних рекомендацій юрист радить виносити на експертизу великий перелік питань, а також, що важливо, надавати експертам первинні продукти. Такі дії неминучі, якщо справа стосується мережі Інтернет, тут необхідно підтверджувати кожен крок. Також пан Афян попереджає про риски фрагментарної експертизи, оскільки вона не надає повної інформації.

Документ, що "встановлює право, на промислові зразки і корисні моделі видається без перевірки новизни, а тому такий документ може оспорюватися в суді і до цього треба бути готовим"- відмічає Юрій Охромеевзавідуючий лабораторією промислової власності, судовий експерт.

У свою чергу судовий експерт Олексей Вихляев закликає звертати особливу увагу на первинні документи, а також на наявність усіх необхідних реквізитів документів. За його словами, наявність друку ще не доводить достовірність документу.

Наталія Шныржурналіст порталу ЮрЛИГА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини