Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компанії все частіше отримують запити від АМКУ

27 січня 2012, 18:28
363
2
Реклама

На форумі, зокрема, обговорювали питання протидії недобросовісної конкуренції. Як відмітив партнер юридичної фірми "Саенко Харенко" Володимир Саенковиходячи з власного досвіду, за останні півроку - рік, не проходить і дня без того, щоб хтось з клієнтів не звернувся стосовно запиту від АМКУ. Виявляється, клієнти юрфірми раніше ніколи не отримували таких запитів від Комітету, в яких містяться питання стосовно реклами або роботи на ринку.

Партнер "Саенко Харенко" Володимир Саенко

АМКУ дійсно підтверджує факти і намагається розібратися в тому, чи не вводить реклама в оману. На думку Володимира Саенко, Комітет в даному випадку зайняв правильну позицію

У свою чергу начальник відділу розслідувань недобросовісної конкуренції АМКУ Оксана Манько відмітила, що минулого року у Комітету з'явилися повноваження давати рекомендаційні роз'яснення. На сьогодні АМКУ видав три такі роз'яснення.

За словами пані Манько, зараз АМКУ готує рекомендації для ринку про те, яким чином повинна застосовуватися стаття 15-1 Закону "Про захист від недобросовісної конкуренції" (Поширення інформації, яка вводить в оману). У цьому документі буде і інформація про те, які дані мають бути в заяві, щоб АМКУ видав необхідний документ і які докази для цього треба надати.

У Комітеті сподіваються, що до середини 2012 року роз'яснення приймуть. Крім того проект цього документу вже розміщений на сайті АМКУ.

Цікаво відмітити, на думку Оксани Манько в основному сьогоднішня реклама не зовсім така, який її хотів би бачити АМКУ. "У зв'язку з цим ми сподіваємося в другому півріччі зібрати круглий стіл з головними представниками ринку реклами і попросити їх привести свою рекламу у відповідність з вимогами АМКУ"- відмітила начальник відділу розслідувань недобросовісної конкуренції Комітету.

У свою чергу Володимир Саенко повідомив, що АМКУ активно пропонує компаніям отримувати виводи, які б підтверджували відповідність реклами вимогам законодавства. "Ми дуже раді, що минулого року нам вдавалося отримати такі висновки. Ми сподіваємося, що ця практика отримає поширення"- відмічає юрист.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини